Onze ervaring, jouw ontzorging!

We hebben een belangrijke preselectie gemaakt van de meest betrouwbare fietsen op de markt. Dit aanbod is beschikbaar in elke winkel van Fietsen Wildiers.

Riese & Müller

Een woord vat de hele denkwijze van Riese & Müller samen: overtuiging.

 

Een mix van passie voor innovatie in combinatie met extreem perfectionisme domineert het werk van dit Duitse merk. Het resultaat daarvan zijn tot in de details doordachte e-bikes, e-cargo-bikes en vouwfietsen van de hoogste kwaliteit, met de meest innovatieve technologie en een baanbrekend design.

 

Met andere woorden, een echt staaltje van Duitse Gründlichkeit. Is het motto van Opel nog “Wir leben Autos” dan is “Wir leben Fahrrad” een zeer passende alternatieve leuze voor Riese & Müller. Een prachtig en robuust merk dat zeker de moeite loont om eens te komen uit testen bij Fietsen Wildiers!

Batavus

“Heerlijk genieten van fietsen, zonder zorgen, met een Batavus.”

 

Zo luidt de slogan van het Nederlandse Batavus uit Heerenveen. Batavus is dan ook hofleverancier voor zorgeloos fietsplezier. Het ontstaan van Batavus dateert van 1904 toen de zoon van een uurwerkmaker besloot om het over een andere boeg te gooien en fietsen te gaan produceren. Iets wat zich vandaag de dag nog steeds laat gelden in de technische kennis van Batavus, er wordt nog steeds zo precies als een uurwerk gewerkt, daar kan je je klok op gelijkzetten.

 

Betrouwbaarheid is dan ook het grootste asset van de Batavus-groep. Een goede keuze dus voor mensen die op zoek zijn naar een solide fiets die je veilig door het verkeer loodst!

Koga

Net als Batavus liggen de roots van het merk Koga in het Nederlandse Herenveen waar elke fiets van dit merk volledig met de hand gebouwd wordt.

 

Koga hanteert hierbij een zeer intensieve en kwalitatieve productiemethode waarbij één enkele monteur verantwoordelijk is voor de volledige afmontage van een fiets. Deze eigenzinnige aanpak typeert Koga ten voeten uit en resulteert in het felbegeerde en wereldwijd gerespecteerde “handbuilt by Koga”-label dat al hun fietsen dragen. Koga is ongelofelijk betrokken bij de ontwikkeling van het eindproduct en staat voor perfectie en finesse tot in de details.

 

Misschien daarom dat dit fietsmerk vaak omschreven wordt als de Rolls Royce onder de fietsen? Bij Fietsen Wildiers zijn we alvast fan van het eerste uur van dit prachtige product!

Het Nederlandse Urban Arrow is de marktleider wanneer het aankomt op high-end elektrische bakfietsen voor zowel het vervoer van kinderen als van kleine ladingen.

FAMILY

Safety First

Met deze fiets creëerde Urban Arrow een zeer veilige omgeving om op stap te gaan met de kinderen zonder de auto uit de garage te moeten halen. De verlaagde zitpositie van de box zorgt voor een algeheel lager zwaartepunt. Dit heeft een positief effect op het comfort van de inzittende minipassagiers. Een stevige en verstelbare driepuntsgordel en de box die geproduceerd is uit geëxpandeerd polypropyleen biedt de garantie op veiligheid voor elk kind dat meerijdt.

CARGO

Elke groene kilometer telt.

Door laadvermogen te combineren met de wendbaarheid van een e-bike, ontwikkelde Urban Arrow met deze fiets de ideale oplossing voor slimme stadslogistiek. De CARGO kan gebruikt worden om ladingen vlot van punt A naar punt B te vervoeren. Niet alleen is deze groene bestelwagen op fietswielen super snel, de brandstof is ook super goedkoop!

Brompton. Made for cities.

Anno 2019 zijn er heel wat fabrikanten die mooie en innovatieve vouwfietsen op de markt brengen.

 

Toch kan er maar één iemand zich de geestelijke vader noemen van de vouwbare stadsfiets en die eer is weggelegd voor Brompton. “Made for Cities” is de leuze van dit Britse merk dat zich sinds 1976 bezig houdt met het op punt stellen van de meest gebruiksvriendelijke vouwfiets op de markt. Vanuit de grootstedelijke mobiliteitsproblematiek pionierde Brompton jaren geleden al met het visionaire idee om een fiets te ontwikkelen die overal kan worden meegenomen: op de trein, de bus, privévervoer, op kantoor, op café.

 

Waar anders dan in Londen – de grootste stad van Europa – konden de roots van dit merk dan ook liggen? Over de jaren heen bouwde Brompton een internationaal netwerk uit van echte ‘believers’. Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij dat gebruikers eenmaal vertrouwd raken aan deze snelle en wendbare plooifiets nooit nog iets anders willen. Voor vele fietsers is hun Brompton meer dan een fiets, het is een levensgezel dat overal mee naartoe genomen wordt… Een beetje de smartphone van de fietsen dus?

Haibike

In 1995 wordt het merk Haibike binnen de Duitse Winora Group boven het doopfond gehouden door Susanne en Felix Puello.

 

Haibike zal zich vanaf dan als volwaardige dochteronderneming van Winora specialiseren en toeleggen op elektrische mountainbikes (e-MTB). Kosten nog moeite werden gespaard om een top product op de markt te zetten. Zo worden zelfs technieken uit de motorcrosswereld geïmplementeerd bij de ontwikkeling en productie van Haibike, wat zich heeft vertaald in een sportieve fiets.

 

Up hill of down hill, met de elektrische mountainbikes van Haibike ontdekt u het op een nieuwe manier.

Giant

Giant werd 40 jaar geleden opgericht met de missie om betere fietsen te bouwen dan diegene die toen bestonden.

 

Na jaren van investeringen in onderzoek in ontwikkeling lijkt Giant hier met glans in geslaagd en mogen ze zich vandaag de dag tot Koning van de Fiets kronen. Giant was dan ook één van de eerste merken dat oog toonde voor lifestyle en modetrends en deze ook in de fietswereld en het hele fiets ecosysteem wist te introduceren. Bovendien maakte Giant ook furore in de sportwereld, wielerfanaten zullen het merk ongetwijfeld ook kennen als hoofdsponsor van Team Sunweb dat elk jaar meestrijdt voor de prijzen op het UCI-toneel.

 

Het merk stond mee aan de wieg van vele innovaties in de fietswereld en heeft dan ook een grote internationale aanwezigheid opgebouwd met maar liefst 12.000 filiaalhouders wereldwijd. Fietsen Wildiers is ongelofelijk trots om al jaren tot deze club te behoren en draagt het merk een warm hart toe!

Moustache

Dat fietsen mensen gelukkig maakt is wetenschappelijk bewezen en van deze stelling heeft Moustache dan ook haar bedrijfsmissie gemaakt.

 

Het merk wil namelijk meer mensen op de elektrische fiets krijgen door een tof en kwalitatief alternatief te bieden voor de auto. Of het nu in een stadsomgeving is, als ontspanning of als intensieve inspanning, fietsen moet vooral plezant zijn! Daarom stelt Moustache naast kwaliteit en design ook het gebruiksgemak centraal.

 

Het merk biedt een zeer breed gamma aan soorten fietsen aan; van stadsfietsen tot mountainbikes, elektrische tandems en walkbikes,… voor elke gelegenheid valt er wel een fiets te vinden bij Moustache!

Stevens

Met Stevens hebben we een mooi product in huis voor de sportieve fietsfanaten.

 

Deze fietsen, die ontworpen en geassembleerd worden in de Duitse havenstad Hamburg, zijn al 25 jaar een referentie in de sportwereld. Verschillende coureurs pakten zowel op de weg als in het veld al prijzen met een Stevens-fiets. De frames zijn dan ook echte lichtgewichten die gebouwd zijn met de hoogst kwalitatieve onderdelen. Anno 2019 biedt Stevens een zeer volledig gamma aan race- en recreatieve fietsen aan.

 

Sportievelingen die zowel tijdens een recreatieve rit als op hun woon-werk traject genieten van fysieke inspanning en een hoge hartslag, kunnen bij Fietsen Wildiers eens kennis komen maken met Stevens!

Cortina

Sterk, betrouwbaar én mooi.

 

Deze drie eigenschappen vatten de essentie van Cortina goed samen. Cortina heeft namelijk naast het technische ook veel oog voor het esthetische aspect. Dit Nederlandse fietsenmerk surft dan ook steeds mee met de laatste mode- en fashiontrends en staat bekend om zijn hippe designfietsen.

 

Net als in de modeindustrie wordt de Cortina-collectie per seizoen helemaal geüpdatet. Bovendien beschikt Cortina ook aan een zeer breed aanbod van accessoires waarmee je je eigen fiets helemaal kan personaliseren en pimpen.

Victoria

Betrouwbaarheid en kwaliteit in een traditioneel jasje, dat is Victoria.

 

Dit Duitse fietsenmerk – dat haar oorsprong eind van de 19de eeuw vindt ergens in een klein Nürnbergs fabriekje – kent een zeer succesvolle geschiedenis. Victoria heeft een jarenlange ervaring als het aankomt op de bouw van oerdegelijke, kwalitatieve fietsen met een hoge gebruikswaarde en dit aan een zeer mooie prijs-kwaliteit verhouding. Geen wonder dus dat het merk jaar na jaar verschillende internationale prijzen wint en uit vele klanttevredenheidstesten steevast als één van de beste leerlingen in de klas naar boven komt.

 

Fietsen Wildiers is al vele jaren een erkend dealer van Victoria en dit resulteert is een zeer duurzame samenwerking met het Duitse merk waardoor we onze klanten ook zeer interessante after-service voorwaarden kunnen garanderen. Bij de aankoop van een Victoria krijg je dus net dat ietsje meer voor een beetje minder!

Tern

De fietswereld is een wereld die continu in ontwikkeling is en evolueert.

 

Tern is zich hier heel van bewust van en speelt hier uitstekend op in. Tern-fietsen zijn modern en helemaal mee met de tijd. Tern biedt onder meer e-folding bikes, urban bikes, around-town bikes en touring-bikes. Bent u niet helemaal mee met deze concepten?

 

Geen zorgen, Tern is vele concurrenten voor en bouwt al aan de fiets van morgen. Wij ondersteunen de visionaire en ambitieuze aanpak van dit jonge Aziatische merk en nemen het graag mee op in ons aanbod!

Ahooga. 100 procent Belgisch.

Dit Belgische fietsmerk – dat bekend staat om zijn strak design – tracht steeds om compactheid met elegantie te combineren en slaagt daar wonderwel in.

 

Het resultaat is een moderne modulaire vouwfiets die tot in het detail ‘gecustomised’ kan worden op basis van de persoonlijke voorkeuren van de eindgebruiker. Zo zijn er zowel e-bikes als fietsen zonder elektrische ondersteuning verkrijgbaar en zijn er ook meerdere opties wat betreft de keuze van het zadel, de kleur,… De Ahooga-fietsen zijn echte lichtgewichten die vinnig en wendbaar zijn wat hen tot ideale stadsfiets maakt. Bovendien is Ahooga een uitstekende partner in crime voor uw wagen, indien u de “last mile” van uw traject graag met de fiets wenst af te leggen.

Klever

Klever is een dochteronderneming van het Taiwanese scooterbedrijf Kymco en daarmee ook een beetje de vreemde eend in de bijt in het aanbod van Fietsen Wildiers.

 

Het is namelijk het enige niet-Europese merk in onze selectie! Toch zijn we ervan overtuigd dat Klever zijn plaatsje verdient tussen onze Duitse en Nederlandse topmerken omwille van haar vooruitstrevende technische ontwikkelingen en progressie toekomstvisie op de fiets. Klever heeft geen uitgebreid gamma maar de modellen die ze afleveren zijn krachtig en betrouwbaar. De uiterst stille en krachtige Biactron-achterwielmotor gecombineerd met het stoere karakter van de modellen zorgen voor een geweldige fietservaring.

Ellio

Een nieuwkommer in e-bike land. Is het wel een e-bike? Want deze stoere jongen is een automaat. Dat wil zeggen dat hij automatisch je versnellingen regelt. Belgische makelij en ambitieus met één functie: een volwaardig alternatief voor de auto en comfortabel op het werk geraken. Elke dag.

 

Typerend voor deze Ellio is zijn eerder kleine formaat, auto-trapmotor en de dikke banden. Dé ideale combinatie om van elke dag op weg naar het werk een avontuur te maken. Ellio is super stabiel. Rem je, dan schakelt hij automatisch terug in een kleinere versnelling. Dat is bedoeld om terug opnieuw vlot te kunnen versnellen. In de opbouw van deze Ellio, werd bijzonder goed nagedacht over gebruiksvriendelijkheid én duurzaamheid.

i:SY

Zoveel mogelijk eigenschappen ontwikkelen in één enkele fiets, daar zijn ze bij het Duitse fietsmerk i:SY voor de volle 100% in geslaagd!

 

Compact, elektrisch, voor hem en haar, van 1m50 tot 1m90, laag zwaartepunt, veel rijplezier… Je vindt het allemaal terug in deze “one size fits all”-fiets. De i:SY-fietsen zijn door hun compactheid de perfecte aanvulling op het mobiliteitsprobleem in en rond de stad. Bovendien zijn de fietsen door hun beperkte grootte zeer stabiel en comfortabel, iets wat – zoals de naam van het merk al doet vermoeden – resulteert in een zeer makkelijke en aangename rijervaring.

 

Niet voor niets dus, dat we deze minifietsen graag opnamen in onze selectie!

MTB Cycletech

Fietsen van MTB Cycletech moeten langer meegaan. Los van kortstondige trends, maar wel met een eigen en geraffineerd design. De keuze van de materialen bepaalt het framedesign, de geometrie en de afmetingen van de buizen – hoe stijf, comfortabel en wendbaar elke bike door stad en land gereden kan worden.

In plaats van een compromis van functionaliteit en esthetiek voegen we beide samen tot een harmonisch geheel. Dit is doordacht design.

Achielle

Tussen al het Duitse en Nederlandse geweld vinden we in onze selectie ook een 100% Made In Belgium-product terug, want met Achielle hebben we een oerdegelijk fietsmerk van Belgische makelij in ons aanbod.

 

Het familiebedrijf Achielle werd in 1946 opgericht door de West-Vlaming Achiel Oosterlinck. Anno 2019 produceren zijn kleinzonen nog steeds fietsen in dezelfde retro- en vintagestijl die het vakmanschap van hun grootvader zo typeerde met als enige verschil dat de huidige generatie wel werkt met de laatste nieuwe beschikbare technologieën op de markt. Bovendien komen alle onderdelen van de fiets uit Europa, een Achielle is dus niet enkel een “Made in Belgium”-eindproduct, maar een volledige “Made, built and assembled in Europe”-fiets.

 

Daarom dus dat we deze plezante vintagefietsen graag in onze selectie opnemen want Achielle is echt een fiets van bij ons!

Swyff

SWYFF is een momenteel nog relatief kleine Belgische fietsfabrikant die heel wat toekomstpotentieel toont wat betreft de toekomst van de elektrische fiets als vervoersmiddel.

 

SWYFF werkt samen met industriële en wetenschappelijke partners in de ontwikkeling van nieuwe praktische fietsen met een zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding. SWYFF is een dochteronderneming van Nesco, een verdeler van duurzame mobiliteitsoplossingen.

 

Bij SWYFF combineren ze dus technische vakkennis met heel wat maatschappelijk inzicht in de grootstedelijke verkeersproblematiek. Een interessante combinatie waardoor wij bij Fietsen Wildiers graag mee onze schouders zetten onder dit gezonde, milieuvriendelijk en Belgisch merk. 

Carqon

Een superieure bakfiets waarin kwaliteit, design en techniek stijlvol samenvloeien

De bakfiets van Carqon is doordacht tot in het kleinste detail, onderscheidend als geheel. De meest ideale bakfiets voor jou en je gezin.

Carqon is een Nederlands merk met een internationaal karakter. Het bedrijf is opgericht vanuit de ambitie om een superieure bakfiets te ontwikkelen die in design, functionaliteit en techniek een nieuwe standaard neerzet. Een bakfiets voor ambitieuze ouders die het beste uit het leven willen halen en er vaak met hun kinderen op uit trekken. Carqon wil deze gezinnen de kwaliteit, de veiligheid en het comfort bieden om onderweg zoveel mogelijk van elkaar te genieten.

De ontwikkeling van de eerste Carqon is tot stand gekomen na jarenlange samenwerking met een internationaal team van ontwerpers en ingenieurs die hun sporen hebben verdiend op het gebied van mobiliteit. De term ‘Q for Quality’ is binnen het team een begrip geworden.