Over ons

Fietsen Wildiers, sinds 1937 een toonaangevende Vlaamse fietsretailer, heeft een team van 100+ en biedt volledige diensten aan, inclusief maatwerk leasing.

In totaal telt Fietsen Wildiers vandaag 20 (e)-bikecentra verspreid over Vlaanderen. Waarvan vier in de provincie Limburg, negen verspreid over de provincie Antwerpen, twee in Vlaams-Brabant en drie in Oost-Vlaanderen. In onze (e-)bikecentra kunnen klanten terecht voor een groot aanbod aan fietsmerken en -accessoires.

Centraal magazijn

Hiertoe houdt Fietsen Wildiers in haar centrale magazijn in Hasselt steeds een voorraad aan van maar liefst 4.000 fietsen. Dit stelt ons in staat om lange wacht- en levertijden voor onze klanten te vermijden. Bovendien kunnen klanten ook met al onze fietsen een gratis testrit maken. Naast elektrische fietsen, stadsfietsen en speedpedelecs, is Wildiers ook verdeler van een aantal bekende fietsmerken uit het sportieve segment.

Onze 9 Wildiers sportbike centers staan klanten bij in hun zoektocht naar de perfecte gravel- of mountainbike of racefiets. Ook voor deze categorie fietsen bieden we testritten aan. Sinds 2023 telt Wildiers boven op haar 20 Vlaamse filialen ook een servicecenter in het Spaanse Calpe. Hier bieden we naast onderhoud ook de verhuur aan van highspeed bikes en racefietsen.

Jong en oud op de fiets

Als fietsbedrijf is het ons doel om jong en oud op de fiets te krijgen. Niet alleen voor recreatieve en sportieve fietstochten, maar ook voor het woon-werk verkeer. De elektrische fiets is een volwaardig alternatief voor de wagen, dat bovendien niet alleen veel duurzamer is maar ook goedkoper. Heel wat gezinnen verkiezen er vandaag voor om hun 2de wagen in te ruilen voor een elektrische (bak)fiets. 

Met het in 2022 gelanceerde initiatief Wildiers Neemt Uw Wagen Over, willen wij dit proces faciliteren. Onder het motto “Vaarwel Auto, Hallo Fiets!” nemen we uw wagen over in ruil voor één of meerdere fietsmodellen van uw keuze. Dit gebeurt uiteraard op basis van een schatting door een externe expert.

Het snelle groeiparcours van Wildiers

Het snelle groeiparcours van Wildiers leverde ons bedrijf al vier jaar op rij een nominatie op voor de Trends Gazellen. Dit is een prijs voor de sterkst groeiende bedrijven in België, uitgereikt door het gelijknamige tijdschrift Trends. Als lokaal verankerde en familiale fietsretailer zijn we hier enorm trots op! Maar ons groeiverhaal is nog niet klaar. 

Ook de komende jaren blijven we samen verder schrijven aan de volgende hoofdstukken. Dit doen we echter niet alleen, maar samen met onze medewerkers, partners, leveranciers en klanten.