Fietsenwinkel zet sinterklaasactie op in samenwerking met lokale armoedeorganisaties in Keerbergen en Bekkevoort:

Fietsen Wildiers doneert 18 kinderfietsen aan kwetsbare gezinnen.

Op 1 december en 4 december organiseert Fietsen Wildiers een sinterklaasactie voor kinderen en ouders uit kwetsbare gezinnen in Bekkevoort en Keerbergen. Ter gelegenheid van het bezoek van de Sint doneert het fietsbedrijf kinderfietsen ter waarde van meer dan 5000 euro.

De sinterklaasactie kwam er op initiatief van de eigen werknemers van Wildiers, die voorstelden om het dit jaar over een andere boeg te gooien. De afgelopen maanden bleef de snelgroeiende fietsketen nieuwe winkels openen verspreid over Vlaanderen. Maar door de geldende coronamaatregelen was het op die momenten vaak niet mogelijk om hier een feestelijke receptie aan te koppelen met leveranciers en klanten. In plaats van die feestelijkheden nu retroactief in te halen, besliste het management om de hiervoor voorziene budgetten te doneren in de vorm van kinderfietsen. In totaal gaat het om 18 fietsen verspreid over de vestigingen in Keerbergen, in Bekkevoort en in Gent. Goed voor een totaalbedrag van 5250 euro.

 

Samenwerking met lokale VZW’s

Om ervoor te zorgen dat de kinderfietsen terecht komen bij de kinderen die er het meeste nood aan hebben, werkt Fietsen Wildiers samen met de lokale VZW’s Welzijnschakel KOMARAF in Keerbergen en Huize Levensruimte in Bekkevoort (Scherpenheuvel-Zichem).

“Voor mensen die in armoede leven, vertegenwoordigt de aankoop van een fiets een grote hap uit hun gezinsbudget. Bovendien zij heel wat producten duurder geworden door de huidige inflatie en de coronacrisis, denk maar aan de stijgende elektriciteitsprijzen.” zegt Greet Van Roye van Welzijnschakel KOMARAF.

Voor Fietsen Wildiers was de keuze om kinderfietsen te doneren dan ook snel gemaakt: “Een fiets is niet alleen een praktisch vervoermiddel waarmee kinderen naar school en vrijetijdsactiviteiten kunnen gaan, het houdt tal van andere voordelen in. Zo is bewezen dat fietsen de cardiovasculaire en mentale gezondheid verbetert en het risico op obesitas verminderd. Wat ons betreft zou fietsen daarom een basisrecht moeten zijn voor alle kinderen.” aldus Kris Voet, partner bij Fietsen Wildiers.

 

3 nieuwe winkels ondanks moeilijk coronajaar

Kris Voet wijst ook op het feit dat de fietsenindustrie als één van de weinige sectoren relatief ongeschonden uit de coronacrisis kwam: “Onze business heeft nooit echt stilgelegen. Ook tijdens de lockdown zijn we steeds fietsen blijven verkopen via online en telefonische dienstverlening. Bovendien hebben veel Vlamingen de fiets (her)ontdekt tijdens corona.”

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de schade bij Fietsen Wildiers zeer beperkt gebleven is. Het bedrijf ging tegen alle negatieve economische trends van het coronajaar in en opende drie nieuwe winkels in 2021, naast de winkel in Keerbergen, opende het ook filialen in Bekkevoort en Gent. “Gezien de toen geldende coronamaatregelen, hebben we deze drie winkels nooit officieel ingehuldigd. Dat leek ons bovendien niet gepast, gezien de vele economische drama’s die sommige collega-ondernemers en gezinnen moesten doorstaan op dat moment. Daarom besloten we het over een andere boeg te gooien en de budgetten die we normaal voor dergelijke feestelijkheden voorzien integraal te doneren aan lokale goede doelen in de vorm van kinderfietsen.”

Naast de Vlaams-Brabantse filialen in Keerbergen en Bekkevoort, vond er ook in Gent een donatie van kinderfietsen plaats naar aanleiding van de nieuwe winkels in Mariakerke en Drongen.

 

Meer info

Julie Verreth – julieverreth@gmail.com – 0476/86.79.83


Over Fietsen Wildiers:
Fietsen Wildiers is een snelgroeiende Vlaamse fietsretailer met een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Met haar gemotiveerde team van 45 medewerkers, biedt Fietsen Wildiers een full service dienstverlening aan van verkoop tot nazorg. Dit zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven die op zoek zijn naar een leasing formule op maat. Wildiers telt in totaal 9 filialen, waarvan vier verspreid over de provincie Antwerpen (Kapellen, Zwijndrecht, Malle en Geel), twee in Vlaams-Brabant (Keerbergen en Bekkevoort), twee in Oost-Vlaanderen (Gent en Drongen) en één in Limburg (Hasselt).