Fietsen Wildiers opent tweede filiaal in Limburg: nieuwe winkel in Lommel is 10de vestiging in Vlaanderen

Op de Lommelse Buitensingel opende Fietsen Wildiers gisteren haar nieuwe filiaal. Vanaf vandaag kunnen klanten uit Lommel en omstreken er terecht voor advies op maat bij de aankoop of leasing van hun e-bike of fiets. Met de opening van de nieuwe vestiging verstevigt Wildiers haar positie op de Belgische fietsenretailmarkt opnieuw. In totaal komt de teller nu op tien winkels, verspreid over Vlaanderen.

De nieuwe winkel is gevestigd op de Buitensingel 74, in het voormalige pand van Top Suits. Zowel de buitengevel als het interieur ondergingen de afgelopen weken een volledige makeover om de herkenbare moderne look and feel uit van de Wildiers (e)-bikecenters uit te stralen. Het aanbod van het nieuwe filiaal bestaat uit elektrische fietsen, speedpedelecs en sportfietsen van de verschillende merken die Wildiers vandaag vertegenwoordigt. Net zoals de andere (e)-bikecenters, is de nieuwe vestiging niet louter opgevat als winkelruimte of werkatelier, maar als een belevingsplek waar klanten inspiratie kunnen opdoen over de mobiliteit van de toekomst.

Limburg, fietsprovincie met mooie toekomstperspectieven
De provincie Limburg staat al langer op de radar van Fietsen Wildiers. De van oorsprong Antwerpse fietsenretailer heeft al sinds 2020 een vestiging in Hasselt. Deze doet niet enkel dienst als showroom, maar is sinds vorig jaar ook het logistieke hart van het bedrijf. De centrale voorraad en toelevering van de verschillende filialen wordt van hieruit aangestuurd.

Het nieuwe filiaal in Lommel sluit perfect aan bij de ambities die Fietsen Wildiers nog heeft in de provincie. “Met dit nieuwe filiaal verstevigingen we onze positie in Limburg, die een belangrijke regio is voor ons” zegt CEO Kris Voet. “Niet alleen staat Limburg bekend als de fietsprovincie van Vlaanderen, het is ook een regio die heel wat economische bedrijvigheid en tewerkstelling vertegenwoordigt. Dit is niet onbelangrijk voor een bedrijf als Wildiers, dat naast de particuliere verkoop ook een belangrijk deel van haar omzet genereert via B2B-verkoop en fietsleasing.”

Nog ruimte om te groeien
De uitbreiding met Lommel maakt deel uit van het grotere strategische businessplan van Wildiers om tegen 2023 verder te groeien tot vijftien vestigingen, verspreid over Vlaanderen. “We zien nog ruimte om te groeien. We bekijken alle opties en sluiten niets uit maar we nemen ook de tijd om onze research goed te doen” zegt Voet daarover. “Lommel maakt al sinds 2018 deel uit van ons businessplan. We zagen er een belangrijke blinde vlek, strategische gepositioneerd tussen onze bestaande filialen in Geel en Hasselt. Alleen hebben we langer dan verwacht moeten zoeken naar het geschikte pand. We zijn dan ook enorm blij en fier dat we hier vandaag onze tiende vestiging kunnen openen!”

 

Meer info

Julie Verreth – julieverreth@gmail.com – 0476/86.79.83


Over Fietsen Wildiers:
Fietsen Wildiers is een snelgroeiende Vlaamse fietsretailer met een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Met haar gemotiveerde team van 45 medewerkers, biedt Fietsen Wildiers een full service dienstverlening aan van verkoop tot nazorg. Dit zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven die op zoek zijn naar een leasing formule op maat. Wildiers telt in totaal 9 filialen, waarvan vier verspreid over de provincie Antwerpen (Kapellen, Zwijndrecht, Malle en Geel), twee in Vlaams-Brabant (Keerbergen en Bekkevoort), twee in Oost-Vlaanderen (Gent en Drongen) en één in Limburg (Hasselt).