Fietsen Wildiers opent derde winkel in Oost-Vlaanderen: Fietswinkel Bikery in Lochristi onder de vlag van Fietsen Wildiers

De lokale fietswinkel Bikery gevestigd in Lochristi maakt sinds enkele weken deel uit van de Vlaamse fietsenretailer Fietsen Wildiers. Vanaf nu kunnen klanten uit Oost-Vlaanderen, naast de bestaande Wildiers (e)-bike centers in Mariakerke en Drongen, ook terecht in Lochristi voor advies op maat bij de aankoop of leasing van hun e-bike of fiets. Met de opening van de nieuwe vestiging verstevigt Wildiers haar positie op de Belgische fietsenretailmarkt opnieuw.

In totaal komt de teller nu op elf winkels, verspreid over Vlaanderen. De uitbreiding van Fietsen Wildiers in Oost-Vlaanderen is het gevolg van de overname van de bestaande fietswinkel Bikery. Deze moderne fietszaak werd recent opgericht door een jong ondernemend koppel maar de huidige situatie van de huidige wereldwijde fietsenschaarste en de trend naar verdere professionalisering en digitalisering in de sector, maakte de situatie al snel onhoudbaar. Na enkele verkennende gesprekken kozen de huidige eigenaars ervoor om hun zaak onder te brengen onder de vlag van Fietsen Wildiers. Voor Wildiers is het niet de eerste overname in de regio. De familiale fietsretailer uit Antwerpen nam eind 2021 ook al de twee vestigingen van DPG Bikestore over in het Gentse Mariakerke en in Drongen.

Lochristi als belangrijke satelliet filiaal
De winkel, gevestigd in de dorpskern van Lochristi, onderging ondertussen al een volledige rebranding en ook het aanbod van fietsen en e-bikes werd gealigneerd met het ruime merkaanbod van Fietsen Wildiers.

“We zijn erg blij met deze nieuwe winkel in Lochristi” zegt CEO Kris Voet. “Hoewel de totale winkeloppervlakte hier een stuk lager ligt als het gemiddelde Wildiers (e)-bikecenter, en we dus niet al onze merken tentoon kunnen stellen, beschouwen we dit filiaal wel als een belangrijke schakel in onze geografische verankering in de Gentse regio. Gekoppeld aan ons bestaande experience center in Mariakerke zal Lochristi in de eerste plaats dienen als een satelliet locatie om ons service en leveringsgebied ten Oosten van Gent verder uit te breiden.”

Groeiparcours van Wildiers zet zich ongeremd verder
De uitbreiding van Fietsen Wildiers in Lochristi is al de tweede aankondiging van Fietsen Wildiers op twee weken tijd. Eind april werd een nieuwe winkel geopend in het Limburgse Lommel. Wildiers timmert zo stevig verder aan haar groeiparcours in Vlaanderen. “De uitbreiding met Lochristi maakt deel uit van het grotere strategische businessplan van Wildiers om tegen 2023 verder te groeien tot vijftien vestigingen, verspreid over Vlaanderen” zegt Voet daarover. Met de opening in Lommel en de overname in Lochristi komt de teller in totaal op elf vestigingen.

 

Meer info

Julie Verreth – julieverreth@gmail.com – 0476/86.79.83


Over Fietsen Wildiers:
Fietsen Wildiers is een snelgroeiende Vlaamse fietsretailer met een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Met haar gemotiveerde team van 45 medewerkers, biedt Fietsen Wildiers een full service dienstverlening aan van verkoop tot nazorg. Dit zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven die op zoek zijn naar een leasing formule op maat. Wildiers telt in totaal 9 filialen, waarvan vier verspreid over de provincie Antwerpen (Kapellen, Zwijndrecht, Malle en Geel), twee in Vlaams-Brabant (Keerbergen en Bekkevoort), twee in Oost-Vlaanderen (Gent en Drongen) en één in Limburg (Hasselt).