Fietsen Wildiers nieuwe hoofdsponsor van Ronde van Oost- Vlaanderen: Wildiers e-bikecenter Tour U23 geeft kans aan beloftevolle jonge wielrenners

De Vlaamse fietsretailer Wildiers zal dit jaar optreden als hoofdsponsor van de vijfdaagse Ronde van Oost-Vlaanderen (RVOV) voor wielerbeloften. Onder de naam Wildiers e-bikecenter Tour U23 zullen de renners van vijfentwintig wielerteams weer het beste van zichzelf geven in de hoop een stap hogerop te kunnen zetten op de ladder van hun wielercarrière.

Na het onverwacht afhaken van de regionale televisiezender AVS als partner was het voor de vzw RVOV zeer kort dag om nog een andere hoofdsponsor binnen te halen. Via oud-renner en bestuurslid Marnix Taghon, kwam de organisatie van de RVOV in contact met Patrick Degeyter, filiaalmanager van de Wildiers e-bikecenters in Gent en Drongen.

Na enkele constructieve gesprekken tussen het bestuur en de bedrijfsleiding van Wildiers bleek al snel dat een nieuw partnerschap zeker tot de mogelijkheden behoorde: “De laatste jaren zijn er al te veel wielerwedstrijden in onze regio verdwenen. Denk maar aan de Ronde van het Meetjesland en de Ster der Juniores. Nochtans blijft de ondersteuning van het Belgische jeugdwielrennen vandaag meer dan ooit nodig. Via dit nieuwe engagement hopen we met Fietsen Wildiers om de organisatoren te helpen bij de verankering van deze ronde op de kalender van Belgian Cycling. In return krijgen wij met Fietsen Wildiers een mooie visibiliteit. Die zal onze positie op de fietsretailermarkt in het Gentse, en bij uitbreiding Oost-Vlaanderen, ongetwijfeld alleen maar versterken.” aldus Patrick Degeyter, filiaalmanager van Fietsen Wildiers.

Ook de organisatie is enthousiast over het nieuwe partnerschap: “We zijn uiteraard zeer blij dat we met Fietsen Wildiers een solide partner gevonden hebben om AVS te vervangen. Het management van Fietsen Wildiers gelooft net als ons enorm in het potentieel van het jeugdwielrennen. Bovendien is het zeer fijn dat we met hen een hoofdsponsor hebben die, naast een gedeelde passie voor wielrennen, ook kennis van zaken heeft over alles wat met fietsen en duurzame mobiliteit te maken heeft.” zegt André Maerschalck, voorzitter van de vzw RVOV.

De Wildiers e-bikecenter Tour U23 zal doorgaan van 11 tot 15 augustus 2022. Op de vijfdaagse wielerkalender staan ritten in Nevele, Massemen, Haasdonk, Pollare en Merelbeke. Vijfentwintig teams hebben hun deelname al bevestigd.

 

Meer info

Julie Verreth – julieverreth@gmail.com – 0476/86.79.83


Over Fietsen Wildiers:
Fietsen Wildiers is een snelgroeiende Vlaamse fietsretailer met een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Met haar gemotiveerde team van 45 medewerkers, biedt Fietsen Wildiers een full service dienstverlening aan van verkoop tot nazorg. Dit zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven die op zoek zijn naar een leasingformule op maat. Met een totaal van 12 e-bikecenters, is Wildiers stevig verankerd in Vlaanderen. De fietsretailer telt twee filialen in de provincie Limburg (Hasselt en Lommel), vijf verspreid over de provincie Antwerpen (Kapellen, Zwijndrecht, Malle, Lille en Geel), twee in Vlaams-Brabant (Keerbergen en Bekkevoort) en drie in Oost-Vlaanderen (Gent, Drongen en Lochristi).