Fietsen voor kinderen.

Joepie! Mijn kind leert fietsen!

Een goede start, met een degelijke kinderfiets.

Het is niet alleen spannend voor de kinderen, ook voor ouders is het een leuke periode. Je kind ontdekt de fiets en heeft plezier en bouwt aan zijn/haar motorische vaardigheden.

Ook als ouder is het bijzonder leuk om te zien hoe je kind de fiets ontdekt.

Met welke fiets moet mijn kind starten?

Goed gestart!

Elk kind ontwikkelt zich op zijn/haar manier en tempo. Het is zeer belangrijk dat je kind zich veilig voelt en het prettig vindt om te leren fietsen. Koop daarom nooit een te grote kinderfiets of een fiets op de groei. Je kleine bengel zal dan moeite hebben met op- en afstappen en om de fiets onder controle te houden.

3 tips voor de eerste trapjes op de fiets.

TIP 1: Koop geen kinderfiets op de groei.

De eerste fiets.

Een eerste fiets voor een 2-4 jarige is uitstekend zowel voor motorische gewenning en evenwicht. Zo is een loopfietsje de ideale manier om de stap te zetten naar het echte fietsen. Op die manier vergemakkelijk je ook het leerproces van fietsen voor je kleine spruit. Een eerste fiets moet dan ook de juiste maat hebben omdat je kind in volle groei is. Op een latere leeftijd (10 jaar) kan je overwegen om een fiets ‘op de groei’ aan te kopen.

TIP 2: stel het stuur en zadel altijd op de juiste hoogte af.

De eerste trapjes.

Het is ontzettend belangrijk dat je kind leert fietsen met een fiets die perfect op maat is afgesteld. Bij onevenwicht moet hij of zij onmiddellijk het evenwicht terugvinden. Dat leer je natuurlijk door te oefenen. Oefenen met een fiets die goed is afgesteld, leer je niet alleen veel beter fietsen. Je motiveert hen ook om vol te houden.

TIP 3: Vergeet de accessoires niet.

Trap voor trap.

Zijwieltjes zijn een goed hulpmiddel om kinderen te motiveren. Die zijn op elke fiets te monteren. Vallen en opstaan, niet los te koppelen van het leren fietsen. Vergeet daarom de helm niet. Hoe sneller die helm wordt gebruikt, hoe logischer wordt dat een helm een evidentie is op de fiets.

We helpen je graag verder.

Het assortiment Fietsen voor kinderen in de shop-in-shop is één van de grootste in Vlaanderen. Kom dus zeker eens langs voor meer info en laat je kind de fietsjes volop testen. We geven je dan ook tips mee om je kind goed op weg te helpen.